Maaike van Pelt

Burnout-coach-Maaike-van-Pelt

Ik werkte in het onderwijs en dacht dat ik dat tot aan mijn pensioen zou blijven doen. Totdat het in 2012 helemaal mis ging.

Jarenlang deed ik al multi-taskend mijn werk, maar door chronisch tijdsgebrek was dat eigenlijk nooit af en dus ook nooit naar mijn eigen tevredenheid. En toen was er ineens dat moment dat ik niets meer kon, behalve huilen. Ik had een burn-out en moest me ziek melden. Ik kon de hele dag voor me uit turen, zonder dat ik de puf had om ook maar iets te doen.

Ik voelde me leeg, waardeloos en verward.

Ik kende mezelf niet meer terug. En toen ook mijn zelfbeeld kelderde, wilde ik nog maar één ding: ik moest en zou mezelf uit dit dal halen. Mijn enige doel was weer kunnen genieten van het leven. In mijn eigen tempo volgde ik opleidingen, cursussen en trainingen op het gebied van coaching en complementaire zorg. Ik raakte erg geïnteresseerd in het onderbewustzijn en kwam erachter dat veel problemen hierin hun oorsprong vinden. En dat dat ook voor een burn-out geldt.

Ik leerde dat gedrag en de manier waarop we de wereld bekijken al sinds onze vroegste jeugd diep in ons onderbewustzijn worden opgeslagen. Bepaalde patronen zetten zich daar vast om ons te beschermen. Dat is de manier van het brein om voor ons de wereld te versimpelen en overzichtelijk te houden. Dat heeft je veilig gehouden toen je klein was, als volwassene kan dit je juist enorm in de weg gaan zitten. En dan heb je daardoor ineens te dealen met trauma’s, een verslaving of een burn-out.

Ik ontdekte hoe makkelijk je patronen kunt doorbreken.

Na die ontdekking bekeek ik mezelf en de wereld om mij heen weer meteen een stuk positiever. Toen ik bij het horen van een mooi verhaal voor het eerst kippenvel op mijn arm kreeg, huilde ik letterlijk van geluk. Voor mij was en is dat nog steeds het teken dat ik weer kon voelen. Het afgevlakte gevoel van de burn-out, het gevoel van moeten overleven was voorbij. Ik leefde weer!

Ik heb daarbij ontdekt waar mijn passie ligt: Ik wil anderen met een burn-out helpen om ook weer dat positieve gevoel terug te krijgen. Ik weet hoe bevrijdend dat is en hoe heerlijk om daarna weer volop in het leven te staan.

Wil jij ook je burn-out de baas worden?

Leer oude patronen voorgoed los te laten. De methode is ‘simpel’. We hoeven geen lange gesprekken te houden. Je mindset verander je zelf, omdat we effectief gebruik maken van je onderbewustzijn. En al na een paar sessies.

burn out herstel

Ontvang mijn gratis e-book.

Wat anderen zeggen

Augustus 2016: Half mei ben ik begonnen met het programma Moeiteloos Gezonder Leven. Nu eind augustus snoep ik nog steeds niet en het kost geen enkele moeite. Ik ben inmiddels al ruim 8 kilo afgevallen. In de supermarkt loop ik door de paden met snoep, koek en zoutjes zonder dat ik zelfs maar de behoefte heb om het te kopen, kaaskoekjes liggen al 2 maanden in de kast. Terwijl ik vroeger altijd meer snoei kocht dat ik van plan was en wat ik in huis had meteen op moest.

Het afvallen gaat nu een stuk langzamer dan in het begin maar ik val nog steeds af. Zelfs na een high tea bijna een week geleden met veel taart en lekker hapjes heb ik geen enkele moeite om weer van snoep af te blijven.

Als ik me heel streng aan het programma zou hebben gehouden zou er nu vast veel meer gewicht af zijn geweest, maar ik eet normaal en dat is voor mij alles wat ik lekker vind alleen een beetje minder. Door dit programma val ik af zonder honger, zonder zelfs trek waarin dan ook. Zelfs een ijsje kan ik makkelijk laten staan.

Het allermooiste is dat eindelijk, na jaren, mijn bloeddruk en cholesterolgehalte binnen de waarde zijn en ik van de medicijnen af ben.

Update juli 2017: We zijn nu een jaar verder en er is nu 18 kilo af. Ik eet nog steeds alles wat ik lekker vind, ook taart als er iemand jarig is. Maar de tussendoortjes zijn er bijna helemaal af. Als ik trek krijg tussen de maaltijden door eet ik een handje noten, fruit of wat crackers. Het trek/honger gevoel dat ik vroeger had als ik na het eten voor de tv ging zitten en ongelimiteerd chips of chocola at is helemaal weg. Volgens mij komt dat omdat dat snoepen meer een gewoonte was dan echte trek. Die gewoonte is door het kloppen doorbroken en hoop ik nooit meer terug te krijgen.

Helena

Het loslaten van bepaalde zaken uit je leven, dat is meestal niet makkelijk. Nu kun je daar een wetenschap van maken en er weken, maanden, misschien wel jaren over doen, óf je gaat naar Maaike. Ook als arts had ik het volste vertrouwen in haar, omdat ik haar visie in het één zijn van lichaam en geest deel en vooral omdat zij heel integer is. Dus heb ik een paar uur met haar en FasterEFT doorgebracht in tranen, lachen, ongeloof en Aha-momentjes, om vervolgens een paar kilo lichter de deur uit te gaan. Dank, Maaike, voor alle mooie inzichten en dat ik los heb kunnen laten.

Manon

I always had the deep inner knowing that life was meant to be a great adventure and that joy was our natural state. And although I knew that we are powerful creators of our own reality and are in charge of our life, I frequently found myself hitting the same brick walls of my core beliefs. It was often painful and it felt like a struggle.

I’m very greatful I found Maaike to coach me. We worked on a regular basis on several issues. She helped me coping with a fear I had for two decades, which I got rid off in just one session. And she assisted me in changing some self-sabotaging beliefs.

She is a great coach – very skillful, smart, gentle, a very good listener and she has a great sense of humor. Her coaching is not only very effective, but light and playful too. And it’s indeed pretty hard to cling to your old painful beliefs when you can’t help but laugh. So the work with Maaike has actually turned out to be a great, joyous adventure of discovering my true, natural, powerful self!

Annette, Germany

Ik kan het Stoppen met Drinken Pakket (www.maaikevanpelt.nl) zeer aanraden. Ik drink al sinds mijn pubertijd, en dat werd daarna niet minder. Totdat het na de heerlijke roes steeds meer een beperking werd, bij het opstaan, het werk, bij alles. Ik vond het zelf zo ernstig dat ik me als 40-plusser bij de Jellinek heb aangemeld. Daar vertelden ze me dat ik niet meer zoveel moest drinken en bij moest houden wanneer het mis ging, en waarom. Ik weet niet hoeveel jij drinkt, maar op een gegeven moment is je andere ik slimmer dan jezelf, dus dat zette geen zoden aan de dijk. Ze zeggen daar dat ze de symptomen willen aanpakken en niet kijken naar oorzaken, ik begreep dat toen al niet zo. Na alle (dagelijkse) voornemens en zo’n Jellinek ervaring heb je dan niet zoveel hoop meer, totdat Maaike op mijn pad kwam. Zij kon iets doen met mijn onderbewuste. Ik dacht: baat het niet, dan schaadt het niet, laat ik het proberen. En verdraaid, het werkte. Na de eerste weken werd het effect even wat minder, dus wat herhaalsessies waren wel nodig. Daarna ging het toch steeds weer beter. Als verstokte drinker, zeg maar alcoholist, was ik dus niet na een paar sessies al klaar, maar nu kan ik zeggen dat ik een gelegenheidsdrinker ben geworden die wel wat in het weekend drinkt en er verder niet meer naar taalt. En dat is echt ongelooflijk. Hiervoor dronk ik per dag (!) een paar flessen wijn leeg. Ik kan me dat nu echt niet meer voorstellen. Dank je wel Maaike voor dit herwonnen gevoel van vrijheid in mijn leven en dat het mogelijk is om nu bij gelegenheden nog wat te drinken zonder weer die alcoholist te worden. Als ik dit als zware drinker niet zelf had ervaren, had ik dit nooit geloofd. En als jij een zware drinker bent, herken je dit en snap je ook niet dat dit kan. Give it a try!

Mara

Ik heb gisteren een Skype-sessie met Maaike gedaan. Het zat mij al een half jaar dwars dat een trainer iets gedaan had wat niet door de beugel kon: iemand publiekelijk aan de schandpaal nagelen op sociaal media. Bij het kloppen bleek dat daaronder de kwestie lag dat ik vijf jaar geleden iets vergelijkbaars had meegemaakt. Het zat mij zo hoog dat ik het een 9,5 op de schaal van 1-10 gaf. Na een paar minuten (5-10 minuten) voelde ik zoveel opluchting dat het beklemmende gevoel in mijn lichaam volledig verdwenen was; hoe goed ik ook zocht, ik kon het niet vinden. Ik kwam ook tot het inzicht dat het samenhing met mijn groot gevoel voor rechtvaardigheid. Ik wil graag iets aan onrecht doen, maar dat kan niet wanneer persoonlijke issues ermee vermengd raken en het vertroebelen. Nu kan ik -omdat het losgekoppeld is-  ook zuiverder en op een passendere manier reageren, zonder dat het met mij op de loop gaat. Ook kan ik nu kiezen of ik wel of niet een gesprek, kwestie of issue aanga. Niet alles is mijn gevecht. Die emoties belemmerden mij om actie te ondernemen (haar aanspreken), maar ook belemmerden zij mij om te doen wat ik op werkgebied zou willen doen. Dit effect had ik niet verwacht!

Mieke