stoppen met snoepen

Stoppen met snoepen: bodemdrang, ken je dat? Stoppen met snoepen is dan geen optie. Zo gauw je iets lekkers binnen handbereik hebt, een rol koek of een zak drop of chips…dan moet je doorgaan tot je de bodem ziet. Of eigenlijk zelfs tot de bodem volledig te zien is en de zak/rol leeg is.
Ik had dat met drop-piramides. Dat vond ik de lekkerste dropjes die er bestonden en daar kon ik ook echt niet vanaf blijven. Iets in mij zei me dat ik ze moest eten, een ongelooflijke drang waar ik geen weerstand tegen kon bieden wanneer die opkwam. Iets in me zei me dat ik me echt een stuk prettiger zou voelen als ik ze zou opeten.

Maar was dit ook waar?
Nee, natuurlijk niet, maar het voelde wel waar.
En als iets als ‘waar’ voelt, dan is het toch net echt.

Stoppen met snoepen: diëten

Natuurlijk kun je allerlei diëten gaan proberen om gezonder te worden of om af te vallen, dat heb ik zelf ook jarenlang gedaan. Het vervelende is alleen dat je hersenen je tegenwerken, en dat komt door wat er in je onderbewuste ligt opgeslagen. Als kind sla je al allerlei situaties op in je onderbewustzijn, waardoor je eten associeert met bijvoorbeeld emoties.

Als jij vroeger als kind weleens een snoepje hebt gekregen om je te troosten en je vond dat heel erg fijn, dan zal jij als volwassene al snel naar snoep grijpen wanneer je verdrietig bent of je niet zo lekker voelt. Geen enkel dieet krijgt deze link uit je onderbewuste. Geen wonder dus dat je na verloop van tijd weer terugvalt in oud gedrag!

Stoppen met snoepen: afvallen

Wanneer je dus eerst je onderbewuste onderzoekt, erachter komt wat jouw patronen zijn en vervolgens die patronen doorbreekt via je onderbewustzijn, dan maakt elk volgend dieet zoveel meer kans! De kans is zelfs aanwezig dat een volgend dieet helemaal niet meer nodig is, omdat je als vanzelf al gezonder en minder gaat eten. Je hebt als vanzelf geen trek meer in ongezonde dingen. Je valt dus ook als vanzelf af, zonder jezelf dingen te hoeven ontzeggen. Wanneer je ergens namelijk geen trek in hebt, hoef je het je ook niet te ontzeggen. Easy-peasy dus.

Stoppen met snoepen: trance doorbreken

Om dus de oude patronen te doorbreken, moeten we met het onderbewuste gaan werken. Dat doen we door middel van trance. Ik breng je niet in die trance, hoor, dat doe je namelijk zelf al. Een trance is niets meer of minder dan teruggaan naar een herinnering. Zodra je niet in het hier en nu bent, ben je in trance. Wij mensen zijn dus het grootste deel van de dag in trance en we brengen elkaar ook continu in trance. Daar heb je echt geen hypnotiseur voor nodig!

Wanneer jij door emoties of gebeurtenissen getriggerd wordt om te eten terwijl je geen honger hebt, dan zit je in een trance. Mijn taak is het dus juist om de (negatieve) trance waar je in zit te doorbreken, zodat je in een betere, positievere trance terechtkomt. Een trance die beter voor je gezondheid is. Wees je bewust van de trance waar je in zit. Is het een negatieve trance, verander ‘m dan naar een positieve trance waar je meer aan hebt.

Stoppen met snoepen: wonderlijk

Mijn overheerlijke droppiramides heb ik inmiddels aan de wilgen gehangen. Dat was zo’n verslaving waar ik graag vanaf wilde. Ja, natuurlijk eet ik ze nog wel. Ik eet ze en ik proef ze, maar ze smaken lang zo lekker niet als daarvoor.
Wonderlijk trouwens om mezelf dat te horen zeggen…
Het is niet zo dat je de lekkere smaak weg laat nemen en dat je het vervolgens vies vindt. Je hebt gewoon minder behoefte aan snoepen en je proeft het chemische smaakje dat eraan zit veel beter. Je leert ook op een andere manier om te gaan met je emoties (troosten/belonen). Het kan zelfs zo ver gaan dat je totaal geen behoefte meer hebt om te snoepen.

Stoppen met snoepen: honger

Wanneer je bij de snoepkast staat, vraag jezelf dan af: heb ik honger?
Als het antwoord ‘ja’ is, kijk dan eerst of je iets gezonds kunt eten.
Is het antwoord ‘nee’, download dan hier mijn gratis ebook  ‘je lekkere trek te lijf’ en probeer mijn methode eens uit.  Je zult zien dat het werkt. ????

Neem voor meer informatie contact met mij op.

Ps: bezoek hier ook eens mijn andere website.

9 antwoorden
  1. danielle de wilde
    danielle de wilde zegt:

    Gelukkig herken ik het niet…die bodemdrang :) Wel dat gedrag voortkomt uit emoties en gedachten. En dat gedrag leidt tot een bepaald resultaat. Als je ander resultaat wilt is het dus essentieel bij de emoties en gedachten te beginnen. Mooi hoe je dat omschrijft Maaike!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *